Telge SIBK U - Onyx 2 - 10 (1-3, 1-4, 0-3)
Seriematch

Referat:
Jaha efter att ha varit lediga förra helgen var laget sugna på match. Telge stod för motståndet borta i Wasa sporthall.

Period 1.
Vi rivstartar matchen med två snabba mål, 1-0 efter 2.03 av kapten Kristina Blomqvist utan ass. Vi hinner knappt jubla klart innan Malin Gadd slår till och gör 2-0 på pass av Sofia Ström tid 2.11.
Efter 15.31 åker Sofia Ström ut för otillåten trängning och på det efter följande PP gör Telge 2-1 tid 16.15.
Men sen händer något konstig, en helt ostörd Telgeback bestämer sig för att ge oss en hjälpande hand när hon skickar in 3-1 via sin målvat och in i egen kasse.

Skott: 11-8 till Telge

Period 2.
Vi startar andra som första. Frida Jarngren skickar in 4-1 en riktig "rökare" (knappt styrfart) passen stod Jahanna "räkan" Strandberg för. 6.47 gör Telge 4-2 och vissa tillresta fans börjar bli nervösa. Efter 10,18 skickar Frida in sitt andra mål för eftermiddagen 5-2 passen stod Mariette Karlsson för. 11.31 in i perioden drabbas Telge av en utvisning för upprepade förseelser och i detta PP utökar vi ledningen till 6-2 tid 12.46 mål av Kristina Blomqvist ass Amanda Ekman.
Efter 16.59 så blir längtan efter den varma stolen vid seket alldeles för stor för Fia så hon drar på sig en tvåa för upprepade förseelser.
Vi reder ut denna utvisning bra och Fia kommer nästan direkt från utvisningsbåset och trycker in 7-2 ass Annika Thorén.

Skotten. 8-7 till Telge

Period 3.
Perioden hinner knappt starta innan Fia får besöka botbänken igen. Stolen måste ha varit skön för den här gången får hon sitta i 5min pga farligt spel.
Men vi klarar a denna utvisning och kamen stiger nu ordentligt på tjejerna och av bara farten bjuder Telge på en riktig indian som Mariette Karlsson tackar för och sätter 8-2 tiden 6.56.
14.07 står klockan på när Amanda Ekman får testa "Fias" stol 2 min för fasthållning med sig tar hon en motståndare som får sitta där i 5 min. Spel 4 mot 4 i två min alltså och här får Telge styra medans vi väntar in Amanda från botbänken.
Vi får nu spela PP i 3 min och passar då på att skicka in två mål till, 9-2 genom Fia Ström ass Anna Duseng tid 17.10, 10-2 kommer bara en minut efter är det återigen Fia Ström som är framme denna gång på pass av Amanda Ekman. I slutet av matchen får Kristina Blomqvist testa den "heta stolen" 2 min för otillåtet slag.

Skotten 8-7 till Telge

Summering:
Vi startar de två första perioderna bra och vi visar effektivitet i avsluten Telge äger mycket boll utan att skapa så förfärligt mycket under hela matchen, bollinnehavet är nog 70-30 utan att överdriva. Men vi gör målen och spelar mycket bra defensiv och effektivt anfallsspel. Nu njuter vi av det här till på onsdag sen är det full fokus på lördagens match mot Nykvarn hemma i Ramdalen, hoppas på mycket folk då och tre nya poäng.

Vi fick ju noll poäng där uppe efter att ha fått in bollen 0,3 sekunder försent i kassen.